Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Α. Βεσυρόπουλος: Η Ημαθία μπορεί να γίνει εξωστρεφής, πιο ανταγωνιστική, πιο ελκυστική




Τις επαφές και τις συναντήσεις με τους πολίτες του νομού Ημαθίας συνέχισε χθες ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Επισκέφθηκε τα Παλατίτσια, τη Βεργίνα, την Κουλούρα, τη Νικομήδεια, τη Λυκογιάννη και το Μακροχώρι.


Μίλησε με αγρότες, επαγγελματίες και κατοίκους περιοχών που επιμένουν να ζουν και να δημιουργούν στον τόπο τους. Παρουσίασε τις απόψεις του για τον πρωτογενή τομέα και αναφέρθηκε εκτενώς στις προγραμματικές του θέσεις και προτάσεις, για την Ημαθία, στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία) και στην στήριξη των αγροτών, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας στην περιοχή, τις μεταφορές, τον τουρισμό, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, θέτοντας τους βασικούς πυλώνες στους οποίους μπορεί να στηριχθεί η Ημαθία.

Μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της συνομιλίας του με τους πολίτες, ανέφερε τα εξής: «Η μάχη που έχουμε να δώσουμε στις επερχόμενες εκλογές είναι η πιο κρίσιμη της μεταπολίτευσης. Και σε αυτή τη μάχη είμαι ΠΑΡΩΝ.
Είμαι στην πρώτη γραμμή, ως υποψήφιος βουλευτής, που έχει όραμα για τον τόπο του, που έχει φρέσκες ιδέες και όρεξη για δουλειά και προσφορά. Τα κενά που άφησε πίσω του το παρελθόν, δεν καλύπτονται με επιστροφή ξανά στο παρελθόν. Η Ημαθία, ένας κατεξοχήν αγροτικός νομός, με παραδοσιακές καλλιέργειες (βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτηρά, ζαχαρότευτλα, ροδάκινα, οπωροκηπευτικά) όπου η συμβολή του πρωτογενή τομέα, καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας, μπορεί, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες καλλιέργειες να παράξει επιπλέον πλούτο, κάνοντας «στροφή» στην παραγωγή τροφίμων και τη μεταποίηση. Η Ημαθία μπορεί να γίνει εξωστρεφής, πιο ανταγωνιστική, πιο ελκυστική. Εγώ γι’ αυτή την Ημαθία θέλω να αγωνιστώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αποστόλης Βεσυρόπουλος έτυχε ιδιαίτερης θερμής υποδοχής από τους κατοίκους των χωριών που επισκέφθηκε, ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια και που ήταν πάντα δίπλα τους αλλά και δίπλα του.

Η πεποίθηση των κατοίκων της Ημαθίας ενισχύεται, όταν βλέπουν κοντά τους νέους ανθρώπους, καθημερινούς, αγωνιστές με διάθεση και όρεξη για προσφορά να βρίσκονται μαζί τους και συνοδοιπόροι στη Νέα Εποχή που ξεκινά, με στόχο να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου