Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Η «άλλη» Ελλάδα, που θέλουμε!


Είναι ευρέως γνωστό ότι, Ελλάδα και Έλληνες δεν είναι αυτό που κάποιοι τεχνηέντως και για ευνόητους λόγους θέλουν να «πλασάρουν» ή αυτό που κάποιοι επιδίωξαν να μας κάνουν, οδηγώντας μας σε αυτό το σημείο. Οι Έλληνες πάντοτε υπήρξαν πρωτοπόροι, μαχητικοί, εφευρετικοί, διορατικοί κάνοντας αυτή τη Χώρα υπερήφανη εντός και εκτός συνόρων.


 Σήμερα είναι αδήριτη η ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, για ενεργοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων του Τόπου προκειμένου ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα μαγικό ραβδάκι το οποίο θα μεταμορφώσει τις σημερινές υπάρχουσες κοινωνικές και οικονομικές δομές. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι η ΑΡΧΗ, το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, το ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ, ώστε να βάλουμε φρένο στο παλιό, το ξεπερασμένο, το αναχρονιστικό και να στήσουμε τη γέφυρα που θα μας οδηγήσει στη Νέα Εποχή.

Υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που με τις πράξεις και τη στάση ζωής τους αναδεικνύουν το αισιόδοξο πρόσωπο της Ελλάδας. Κόντρα στο κλίμα απαξίωσης και μιζέριας, υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα συμπατριωτών μας που προκόβουν εδώ ή στο εξωτερικό και μας κάνουν υπερήφανους. Η ευεργετική επίδρασή τους σε όλους μας είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από τον χρόνο που τους αφιερώνεται στα μέσα επικοινωνίας.

Είναι μια απάντηση σε όσους βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο. Σε όσους αντιμετωπίζουν το μέλλον με απαισιοδοξία.

Σας αναφέρω, λοιπόν, κάποια μόνο παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι είμαστε Έλληνες και μπορούμε να τα καταφέρουμε.  

ü      Τεράστια επιχειρηματική επιτυχία της συνεταιριστικής οινοποιίας Vaeni του νομού μας, όπου κατάφεραν να κλείσουν μια σημαντική συμφωνία για εξαγωγή στην Κίνα έως και 3,6 εκατομμυρίων φιαλών ξινόμαυρου κρασιού για τα επόμενα δέκα χρόνια.  «Οι συντοπίτες μας της Νάουσας πίστεψαν στη δουλειά τους και στις δυνάμεις τους και δεν αρκέστηκαν μόνο στις κρατικές επιχορηγήσεις. Mακάρι το παράδειγμα τους να το ακολουθήσει όλη η ελληνική ύπαιθρος».
ü      O Αλέξης Τζανετόπουλος και ο Φίλιππος Πρωτογερίδης, δύο φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, διακρίθηκαν στον διαγωνισμό της Microsoft Imagine Cup 2011 - στην κατηγορία Ανάπτυξη Εφαρμογών για Υπολογιστή - και βάζουν πλώρη για νέους στόχους, με την πρωτοποριακή φόρμουλα που βοηθάει ανθρώπους με προβλήματα όρασης να περιηγηθούν με ευκολία στο facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το πρόγραμμα eclipsis είναι μια πρωτοποριακή φόρμουλα που στηρίζεται σε φωνητικές εντολές και βοηθάει τους χρήστες να περιηγηθούν στο facebook. «Όσο δύσκολη κι αν είναι η οικονομική συγκυρία στη χώρα, δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία και την καινοτομία».
ü      Για πρώτη φορά στην ιστορία της Διεθνούς Ένωσης Δημοκρατικών Νεολαιών (International Young Democrat Union, IYDU) εκλέγεται Έλληνας ΟΝΝΕΔίτης στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου. Στο Συνέδριο του IYDU που διεξήχθη στο Sydney της Αυστραλίας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών και Άμυνας της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Καλαφάτης, εξελέγη στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, μια από τις πιο κομβικές θέσεις στην Ένωση των Νεολαίων Κεντροδεξιών κομμάτων από όλο τον κόσμο. «Σε μία από τις δυσκολότερες εποχές για τη χώρα μας, η νέα γενιά μας αποδεικνύει πως αξίζουμε περισσότερα και μπορούμε να τα καταφέρουμε αν έχουμε στόχους και εργαζόμαστε για να επιτευχθούν αυτοί».
ü      Ο Δημήτρης Παπανικολάου, με σπουδές στο ΕΜΠ και μεταπτυχιακό στο ΜΙΤ, διδακτορικός ερευνητής σήμερα στο Χάρβαρντ, συμμετείχε σε ομάδα για τη δημιουργία του αυτοκινήτου που διπλώνει. Σκοπός, η αποσυμφόρηση των σύγχρονων μεγαλουπόλεων από το κυκλοφοριακό πρόβλημα. «Το πρώτο όχημα που διπλώνει αναμένεται να δώσει σημαντική λύση στο κυκλοφοριακό, αλλά και στο πρόβλημα της στάθμευσης».
ü      Ένας Έλληνας από την Καβάλα, είναι ο πολυβραβευμένος  άνθρωπος για το κοινωνικό του έργου στην αφρικανική ήπειρο. Ο επιχειρηματίας από το Καμερούν Ανέστης Αρνόπουλος, ξεκίνησε από την Καβάλα, και εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Αφρικής. «Η "άλλη Ελλάδα" ζει και μακριά από την πατρίδα».
ü      Ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου είναι Έλληνας και μάλιστα με αμερικανικό διεθνές πιστοποιητικό. Πρόκειται για τον καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης κ. Παν. Καρκατσούλη, 53 ετών, ο οποίος τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο για τη Δημόσια Διοίκηση.  Το Βραβείο το απονέμει η Αμερικανική Εταιρία Δημόσιας Διοίκησης, κάθε χρόνο σ΄ έναν διακεκριμένο, μη Αμερικανό, ακαδημαϊκό ή επαγγελματία για τη συμβολή του στη δημόσια διοίκηση.

Αυτή είναι η άλλη, η αισιόδοξη Ελλάδα. Αυτή που αξίζουμε και που όλοι μας έχουμε ανάγκη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου