Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σε ερωτήσεις πολιτών απαντά ο Απόστολος Βεσυρόπουλος


Μετά από ερωτήσεις πολιτών, που δέχτηκε στο e-mail του ο Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, δίνει απαντήσεις μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα σε όλα τα ερωτήματα των πολιτών. 

Κωνσταντίνα από Βέροια 
Μπαίνετε στην πολιτική σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Γιατί τώρα, στα δύσκολα, αποφασίσατε να πολιτευτείτε;  

Α. Βεσυρόπουλος: Θα σας απαντήσω ειλικρινά αναφέροντας ένα ιστορικό παράδειγμα. Όταν έπεσε το Βερολίνο, λίγες ημέρες μετά οι Ρώσοι νικητές περιπολούσαν στους δρόμους με τα τανκ. Η πόλη ήταν ένα τεράστιο καμένο ερείπιο από τις χιλιάδες βόμβες. Με έκπληξη οι Ρώσοι στρατιώτες έβλεπαν τους ηττημένους Βερολινέζους να φτυαρίζουν τα μπάζα και να καθαρίζουν τους δρόμους. Κανείς δεν τους ανάγκασε. Το έκαναν από αίσθημα ευθύνης. Λίγες ημέρες μετά την ήττα και την καταστροφή είχαν το κουράγιο να ξεκινήσουν την αποκατάσταση των χαλασμάτων. Πιστεύω ότι ακόμη κι αν έχουμε φθαρμένα εργαλεία, ακόμη και αν οι μέρες που περνάμε είναι οι δυσκολότερες, πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε να μαζεύουμε τα «κομμάτια» μας. Θέλω να συμμετέχω σε αυτό. Τώρα δεν έχω το δικαίωμα να αρνηθώ. Κάποιοι πρέπει να μαζέψουν τα συντρίμμια. Δεν μπορώ να κάθομαι και να κοιτάω. Αν σηκώσουμε τα μανίκια, θα ξαναφτιάξουμε την πατρίδα μας κι αυτή τη φορά θα έχουμε το νου μας…  Δική μου προσωπική επιλογή, ήταν να θέσω τον εαυτό μου στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Η επιλογή και η εμπιστοσύνη του Προέδρου μας, Αντώνη Σαμαρά, προς το πρόσωπο μου, ώστε να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο νίκης της Νέας Δημοκρατίας είναι για μένα τιμή, χαρά και ευθύνη. Τιμή, για την εμπιστοσύνη του Προέδρου προς εμένα και ευθύνη, γιατί ζητώ να με εμπιστευτείτε με την ψήφο σας, διαβεβαιώνοντας σας ότι δεν θα πάει χαμένη. Πιστεύω βαθιά μέσα μου, ότι όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα, μπορούμε να γεννήσουμε νέες ιδέες, μπορούμε να επανατοποθετήσουμε «χαμένες» αξίες και ήθη, μπορούμε να ξανά δημιουργήσουμε, με στόχο την Ανάπτυξη και την Ευημερία της Ημαθίας.



Γιάννης από Βέροια
Τι θα λέγατε στον ψηφοφόρο που θα πάει οργισμένος ή απογοητευμένος στην κάλπη; Γιατί να σας πιστέψει;

Α. Βεσυρόπουλος: Ο Πυθαγόρας είχε πει «Πάνω στην οργή σου ούτε να λες κάτι, ούτε και να κάνεις». Δύο πράγματα είναι κυρίως αντίθετα στη λήψη ορθής αποφάσεως, η ταχύτητα και η οργή. Η οργή και η απόφαση που πηγάζει από αυτή, μπορεί πρόσκαιρα να ικανοποιήσει τα πάθη, την ανάγκη για τιμωρία του δικομματισμού και ότι αυτό αντιπροσώπευε όλη την εποχή της μεταπολίτευσης. Σε λίγες ημέρες, όμως, θα κληθούμε να επιλέξουμε κόμμα και πρόσωπα που θα μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή και κατά συνέπεια, θα νομοθετούν και θα ελέγχουν την υλοποίηση πολιτικών που θα καθορίσουν το μέλλον μας. Φέτος όμως, οι εκλογές δεν είναι μία συνηθισμένη εκλογική αναμέτρηση. Δεν είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων, μία τιμωρία ή επιβράβευση. Δεν είναι η επιβεβαίωση ή ακύρωση δημοσκοπήσεων. Οι επερχόμενες εκλογές είναι το κομβικό σημείο από το οποίο ή θα ξεκινήσουμε συγκροτημένα, οργανωμένα, συντονισμένα, τίμια και καθαρά την πορεία προόδου, ανάπτυξης, προκοπής όλων μας ή θα ρίξουμε ταφόπλακα στους αγώνες και τις αγωνίες, τις θυσίες και τα όνειρα των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Συνεπώς, στις επερχόμενες εκλογές οφείλουμε όλοι να αφήσουμε τους συναισθηματισμούς στην άκρη και να σκεφτούμε λογικά. Με κριτήριο το καλύτερο για το μέλλον μας, το εφικτό, το απαραίτητο, δηλαδή το κοινό καλό. Οφείλουμε με άλλα λόγια, να κρίνουμε, να αξιολογήσουμε, να συγκρίνουμε κόμματα, πρόσωπα, πολιτικές προτάσεις. Συνεπώς, η απόφαση της 6ης Μαΐου είναι απόφαση ευθύνης και μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί και δεν νοείται να είναι απόφαση οργής και θυμού.


Στείλε και εσύ τη δική σου ερώτηση vesiropoulos@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου