Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Α. Βεσυρόπουλος: Η νέα γενιά είναι η ελπίδα μας για τη διατήρηση της ιστορίας και των παραδόσεων


Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιηθήκαν στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» για το 14ο Συναπάντημα της νεολαίας Ποντιακών Σωματείων παρευρέθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος. Ο κ. Βεσυρόπουλος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, συνομίλησε με τους νέους και τις νέες των ποντιακών συλλόγων και συμμετείχε στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Μακαριστού Μητροπολίτη Τραπεζούντας και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρύσανθου (Φιλιππίδη). Παράλληλα, ο Βουλευτής Ημαθίας είχε συνάντηση και με το Προεδρείο του Ιδρύματος, όπου είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση.
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην ουσιαστική σημασία του επιτυχημένου αυτού θεσμού, που στόχο έχει την αλληλογνωριμία των νέων καθώς και τη διατήρηση των ηθών και εθίμων της παράδοσής μας. «Το Συναπάντημα της Νεολαίας ποντιακών σωματείων, αποδεικνύει τις βαθιές ρίζες που έχει η παράδοση στη Χώρα μας αλλά αποδεικνύει και την άποψη, ότι όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά μένοντας σταθεροί σε ήθη και αξίες. Η διοργάνωση αυτή, αποτελεί μια ευχάριστη νότα αισιοδοξίας. Εσείς οι νέοι απόγονοι των ξεριζωμένων Ποντίων, με τις δραστηριότητες σας, αναδεικνύετε τις αρχές και τις αξίες των Ελλήνων, βάζοντας γερά θεμέλια για τη διατήρηση των παραδόσεων μας, της κοινωνικής συνοχής και της οικογένειας. Αξίες που ακολουθείτε αδιαλείπτως όλα αυτά τα χρόνια, αξίες που κληρονομήσατε από τους προγόνους σας και συνεχίζετε να ζείτε με αυτές, κάνοντας τους υπερήφανους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη που έχει ο Τόπος μας από τη νέα γενιά για να προχωρήσει μπροστά και να επανέλθει η ευημερία, η περηφάνια και η μαχητικότητα στους πολίτες. «Σήμερα η Ελλάδα δοκιμάζεται σκληρά. Θα βγούμε από την κρίση με ένα πρόγραμμα σωστό που προκαλεί ελπίδα και όχι παραίτηση. Ένα πρόγραμμα που έχει να κάνει με τις αρετές των ποντίων.  Δουλειά, νοικοκυροσύνη, προκοπή. Οι πόντιοι έχετε αποδείξει στην πορεία των χρόνων, ότι όχι απλά έχετε αίσθηση της Πατρίδας αλλά αγωνιζόσαστε γι’ αυτή χωρίς δεύτερες σκέψεις. Στόχος μας είναι, να δώσουμε μάχη να επαναφέρουμε στη Χώρα μας την ευημερία, την περηφάνια και τη μαχητικότητα του Λαού μας, που κάποιοι φρόντισαν να ποδοπατήσουν. Κάτι που και εσείς γνωρίζετε, ως περήφανος και προκομμένος λαός. Η νέα γενιά είναι η ελπίδα μας για τη διατήρηση της ιστορίας και των παραδόσεων του ποντιακού Ελληνισμού, όχι ως ένα είδος μουσειακό, αλλά ως τρόπος ζωής, που ταυτόχρονα δίνει ζωή στις μνήμες και τις προσδοκίες μας, δίνει ζωή στα όνειρα και τις λαχτάρες μας» είπε μεταξύ άλλων.

Στο τέλος συνεχάρη τους νέους και τις νέες για τις δραστηριότητες τους καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου και του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά» για την πρόσκληση. «Θα ήθελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για τις σημαντικές σας δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε και να ξέρετε ότι θα σταθώ αρωγός σε όλες σας τις δημιουργικές προσπάθειες» τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου